Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljuj

Politika piškotkov

S strani Informacijskega pooblaščenca, je bilo 21. 3. 2013, navedeno v sporočilu za javnost, da skladno s spremenjenim Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), od 15. 6. 2013 veljajo za vsa spletna mesta v Sloveniji, nove zahteve glede uporabe piškotkov.
V nadaljevanju vas seznanjamo o piškotkih, ki jih uporabljajo: spletno mesto Intese Sanpaolo BankActiva.si in spletna banka Banka IN.
Omenjeno velja tako za spletne kot za mobilne različice.

 

Kaj so piškotki?

Piškotki (angleško: Cookies) so majhna tekstovna datoteka, ki jo shrani brskalnik ob obisku uporabnika na njegovo napravo (računalnik, telefon ali tablico) na zahtevo spletnega mesta. 
Pomembni so za delovanje spletnega mesta in da zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo. S piškotki je tako spletnemu mestu oziroma njegovemu upravljavcu omogočeno analizirati promet na posamezni spletni strani. 
Sam piškotek ne vsebuje in ne zbira informacij, ne vsebuje osebnih podatkov oziroma informacij, ki bi vas identificirale.

Piškotke uporabljamo za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje pri brskanju po spletnem mestu. Vsi piškotki imajo opredeljeno "življenjsko dobo", ki določa čas njihovega obstoja v vašem brskalniku na napravi (računalnik, telefon, tablica), ki jo uporabljate za brskanje po spletnem mestu.

 

Katere piškotke uporablja Intesa Sanpaolo Bank?

Na vašo napravo se ob obisku spletnega mesta Intese Sanpaolo Bank naložijo naslednji piškotki:

  • Piškotek za vzpostavitev seje: ta piškotek se naloži na vašo napravo ob vsakokratnem obisku našega spletnega mesta in takoj ko naše spletno mesto zapustite, se piškotek samodejno odstrani.
  • Piškotek za branje zemljevidov: na straneh, kjer imamo predstavljene poslovalnice in bankomate, uporabljamo zemljevide, ki vam prikažejo točno lokacijo izbrane poslovalnice oziroma izbranega bankomata. Piškotek, ki se naloži na vašo napravo, omogoči prikaz zemljevida. 
  • Piškotek za predvajanje video predstavitev: na nekaterih podstraneh imamo nekatere storitve ali oglase prikazane v obliki video predstavitev, kot recimo "video predstavitev delovanja spletne banke". Piškotek, ki se naloži na vašo napravo, omogoča predvajanje predstavitvenega posnetka.
  • Piškotek za analizo prometa na spletnem mestu: s tem piškotkom merimo število obiskov na posamezno podstran oz katere vsebine so najbolj brane in iskane s strani obiskovalcev, iz katerih iskalnikov in s katerimi ključnimi besedami so uporabniki prišli na naše spletno mesto. Piškotek nima dostopa do vaših osebnih podatov, ampak samo beleži statistiko ogleda vsebin na spletnem mestu (katere vsebine, frekvenca ogleda vsebin,..).

V spodnjih preglednicah so za posamezno spletno mesto Intese Sanpaolo Bank predstavljene osnovne informacije njenih piškotkov.

Spletno mesto Intese Sanpaolo Bank 

Izvor Ime piškotka Namen piškotkov Trajanje
Google _umta; _umtb; _umtc; _umtv; _umtz; _ga*; _gid pregled statistike ogledov spletnega mesta od zaprtja brskalnika pa do 2 let
Intesa Sanpaolo Bank ASP.NET_SessionID za vzpostavitev seje oz. za normalno delovanje spletnega mesta ob zaprtju brskalnika
Google PREF; VISITOR_INFO1_LIVE; YSC; use_hitbox za predvajanje Youtube video predstavitev od zaprtja brskalnika pa do 8 mesecev
Google PREF za prikaz ključnih funkcionalnosti Google zemljevidov do 2 letiSpletna banka Banka IN 

Izvor Ime piškotka Namen piškotkov Trajanje
Intesa Sanpaolo Bank binsc za vzpostavitev seje oz. za normalno delovanje spletnega mesta ob zaprtju brskalnika
Intesa Sanpaolo Bank JSESSIONID za vzpostavitev seje oz. za normalno delovanje spletnega mesta ob zaprtju brskalnikaSpletno mesto Activa

Izvor Ime piškotka Namen piškotkov Trajanje
Intesa Sanpaolo Bank ASPSESSIONIDACTAAAQS za vzpostavitev seje oz. za normalno delovanje spletnega mesta ob zaprtju brskalnika


Izjavljamo, da piškotkov v lasti Intese Sanpaolo Bank ne bomo posredovali tretjim osebam.

 

Kako lahko odstranite ali onemogočite piškotke?

Piškotke lahko iz brskalnika odstranite na dva načina:

  • ročno jih odstranite iz brskalnika,
  • samodejno ko jim poteče življenjska doba.

Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji "Pomoč" v brskalniku, ki ga uporabljate. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

 

Upravljanje vaše politike zasebnosti z uporabo piškotkov na našem spletnem mestu 

Pri vašem prvem obisku našega  spletnega mesta, vas s pasico na zgornjem delu strani vprašamo za dovoljenje uporabe piškotkov.  Če dovoljujete uporabo piškotkov, kliknite na gumb »Zapri obvestilo« na desni strani. Nastavitev si bomo zapomnili za naslednji obisk.

S klikom na povezavo »politika piškotkov« vam, poleg opisa politike piškotkov našega spletnega mesta, omogočamo tudi možnost izklopa določenih piškotkov. To storite s klikom na povezavo »Izklopi«.

Vašo odločitev zapišemo v piškotek:

Izvor Ime piškotka Namen Trajanje
Intesa Sanpaolo Bank LoggingCookie vsebuje informacijo o odločitvi uporabnika glede sprejetja uporabe piškotkov  1 leto

 
Vse piškotke s katerimi izdelujemo ali pregledujemo statistiko ogledov spletnega mesta, lahko onemogočite ali vklopite.
 

Kje lahko dobite dodatne informacije o piškotkih?

Vse informacije o namenu in delovanju piškotkov lahko dobite na svetovnem spletu. 
Če pa potrebujete dodatne informacije o piškotkih Intese Sanpaolo Bank, nam lahko pošljete vprašanje preko e-pošte: info@intesasanpaolobank.si